Objednejte se Zeptejte se

Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti si nechal v DuoVizi odstranit šedý zákal a dioptrie

04.06.2018
Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti si nechal v DuoVizi odstranit šedý zákal a dioptrie

Marcel Winter, čestný předseda Česko-vietnamské společnosti, si nechal v DuoVizi odstranit šedý zákal a dioptrie. „Před operací jsem stále před sebou viděl mlhu, bylo to nepříjemné a bál jsem se, abych se ráno neprobudil a nedej bože vůbec neviděl. Na Facebooku jsem objevil DuoVizi a posléze si pročetl webové stránky Oční kliniky DuoVize. Informace byly jasné, vše bylo dopodrobna vysvětleno, neváhal jsem a objednal jsem se na vyšetření. To mě pak přesvědčilo, že jsem si vybral správnou kliniku,“ vypráví Marcel Winter.

Marcel Winter se v České republice stará 21 let o vietnamskou komunitu. Zařídil například vybrání 637 tisíc korun na úhradu léčení těžce nemocného vietnamského novorozence Do Anh Tai z Varnsdorfu, následně proto vzniklo zdravotní pojištění pro těhotné cizinky u nás, dále se podílel na soudním zákazu xenofobního webu, jenž hrubě urážel Vietnamce, či se zasadil o veřejnou omluvu Andreje Babiše podnikajícím Vietnamcům. Vietnamská komunita ho často nazývá svým otcem. Sám je aktivní na Facebooku, proto kliniku pečlivě vybíral. Říká, že jde vietnamské komunitě často příkladem a věděl, že zprávy o své operaci bude chtít sdílet mezi svých 5 000 přátel. „A vybral jsem si dobře,“ dodává.

„Když jsem přišel poprvé do DuoVize na předoperační vyšetření, ujala se mě moc milá sestřička, provedla mě vyšetřením, vše mi vysvětlovala a starala se o mě moc hezky, následovalo vyšetření u optometristky a lékařky. I tyto dámy mi vše vysvětlily a já se tu cítil jako doma. Byl jsem doslova šokován, v dobrém slova smyslu, ochotou, vysvětlením, péčí.“

Marcel Winter - vyšetření v DuoVizi.

Marcel Winter se na operaci těšil, ale zároveň se bál. „To víte, slyšel jsem různé fámy o tom, že se musí oko vyndat, že se polévá peroxidem nebo že se operace dělá 2 až 3 dny. To jsou samozřejmě jen fámy, protože na klinice jsem se dozvěděl přesný postup a v den D vše proběhlo tak, jak mi bylo lékařkou řečeno: vybral jsem si operaci šedého zákalu laserem LenSx, trvala pár vteřin a absolutně nebolela. Po operaci jsem se sbalil a odešel domů. Vše bylo rychlé, bezbolestné a na sále vládla velmi příjemná atmosféra,“ popisuje Marcel Winter.

Marcel Winter - sál DuoVize - operace šedého zákalu.

Pan Winter si s šedým zákalem nechal odstranit i dioptrie. Po operaci tak už nemusí nosit brýle. Druhý den ráno po operaci jej čekal šok. Dostal úkol, který je stejný pro všechny pacienty: odkrýt si náplast z oka a přijít na kontrolu. „Říkal jsem si: Budu na to oko vidět, nebudu vidět. A viděl jsem. I s jedním operovaným okem jsem už viděl například SPZ aut lépe než dřív s dioptrickými brýlemi, a to mě ještě čekalo druhé oko, tak jsem si říkal, udělal jsem dobře.“

„Před operací jsem měl dioptrické brýle, které mi nevyhovovaly, protože se mi rapidně zhoršoval zrak a s šedým zákalem jsem viděl tak špatně, že jsem nemohl ani řídit automobil. Teď díky operaci začínám po 70. roku věku znovu žít,“ dodává pacient DuoVize.

Marcel Winter - operace v DuoVizi.

„Vidím parádně. Operace nebolela. Všem, kteří váhají, vzkazuju: Běžte na vyšetření a nechte si oči operovat.“

 Marcel Winter a MUDr. Jana Miškovská - DuoVize

Oční klinika DuoVize je moderní a inovativní pracoviště zaměřené na oční operace. Nabízí široké spektrum oční péče zahrnující operace dioptrických vad, léčbu sítnice a sklivce, operace šedého zákalu, keratokonu, biologickou léčbu VPMD, diagnostiku zeleného zákalu nebo plastické operace víček a prevenci diabetické retinopatie. Šedý zákal operujeme bez skalpelu laserem LenSx, odstraňujeme šedý zákal i dioptrie jedním zákrokem. Jsme vybaveni i špičkovým laserem VisuMax pro laserové operace u mladých lidí. Operujeme krátkozrakost, dalekozrakost i astigmatismus. Mezi další oční operace patří operace metodou PRELEX, při které lze odstranit jakýkoli počet dioptrií.

Do sítě očních klinik NeoVize Group patří naše další kliniky: např. NeoVize Brno, NeoVízia Bratislava nebo Dětské oční centrum Kukátko.

Na 99 % našich pacientů doporučuje naši kliniku svým nejbližším - rodině i přátelům.