Objednejte se Zeptejte se

Silvia Ďugasová
make-up artist, vizážistka

Nitrooční kontaktní čočky - Oční klinika Neovize

"Na operaci jsem se těšila a velmi si ji užila"

"Brýle jsem nosila od 12 let a hned začala na -2 dioptriích," začíná vyprávění Silvia. "Na to, že nevidím, jsem přišla ve škole, přestávala jsem vidět na tabuli a poznámky opisovala přímo ze sešitu spolužačky. Pamatuju si také na den, kdy jsem přišla domů s novými dioptrickými brýlemi a rozplakala jsem se, že je nechci nosit, protože v nich vypadám příšerně. Postupem času jsem si na brýle zvykla, musela jsem, protože dioptrie mi postupně rostly."

Silvia byla už od malička akční typ: jízda na kole, bruslení, běhání, lyžování, chození po horách, kroužky malování a hudebního nástroje. Brýle pro ni byly přítěží, často je položila na místo, kde je nemohla najít, stávaly se i nehody jako rozšlápnutí nebo rozsednutí. Věčně je měla upatlané a navíc se rosily v zimě, za deště i při vyšší fyzické zátěži. Silvia tak věděla, že s brýlemi se přátelit nebude.

Silvia po operaci

Cestou kontaktních čoček až k nitrooční operaci

Zvolila cestu kontaktních čoček, která má také svá úskalí. "Čočky byly skvělým pomocníkem. Cítila jsem se díky nim sebědomější, mohla jsem vykonávat většinu sportů v podstatě bez překážek. V této době jsem se začala věnovat líčení. S brýlemi je líčení úplné tabu a já na sebe bez brýlí neviděla ani trochu. Nošení čoček na každodenní bázi není také žádná výhra. Trpěla jsem na záněty očí, které byly nepříjemné natolik, že jsem začala uvažovat o operaci očí," vysvětluje Silvia. 

"Klinika NeoVize pro mě byla jasná volba, od známých a kamaradů jsem slyšela jen samé pozitivní ohlasy. Váhala jsem jen nad tím, zda podstoupit operaci v rodném Slovensku, nebo v Praze, kde žiju. Nakonec jsem se objednala na vstupní vyšetření na pražskou kliniku. Celou dobu jsem počítala s tím, že podstoupím laserovou operaci očí, o které jsem si zjišťovala spoustu informaci dopředu. Paní doktorka Hýblová mi vzhledem k mým -7 dioptriím doporučila implantaci nitrooční fakické čočky ICL*. Trochu jsem lekla, protože jsem byla připravená na laserovou operaci, paní doktorka mi ale vše vysvětlila a já jsem se rozhodla, že do toho jdu!"

Silvi při své práci vizážistky

"Obavy nemám, na operaci se moc těším!"

Silvia před operací neměla žádné obavy. "Celý tým NeoVize byl velmi milý, každý z personálu všechno důkladně vysvětlil. Už při předoperačním vyšetření jsem se ujistila, že v NeoVizi jsou špičkoví lékaři a já jsem v nejlepších rukou. Mrzelo mě, že jsem první naplánovaný termín operace musela kvůli nemoci zrušit, protože jsem se těšila na "nové oči". Na druhý termín jsem se proto těšila jako dítě na lízátko," směje se Silvia. "Operaci samotnou jsem si moc užila, nic mě nebolelo a už na sále jsem se těšila na výsledek."

"Teď, pár týdnů po operaci, můžu říct, že mám úplně jiný život. Už druhý den po zákroku jsem viděla tak krásně, až mi vhrkly do očí slzy! Tak jasně a čistě jsem neviděla snad nikdy. A zrak se mi zlepšuje každý den," popisuje a pokračuje. "Zrak je vzhledem k mé práci vizážistky naprosto klíčový. Vnímání barev, jejich ostrost jsou teď naprosto bezchybné. Každý den, když otevřu po probuzení oči, tak vidím. Dlouhé roky to byl pro mě sen, který mi NeoVizi pomohli splnit."

"Děkuju celému týmu NeoVize za profesionální přístup, skvělou atmosféru a panu doktorovi Továrkovi, který mě operoval, za precizní práci, díky které mám ostrý zrak."

Silvia bez otravných brýlí a čoček 

  

 *Jedná se o zdravotnický prostředek. Pro úplné informace ohledně indikací, kontraindikací a varování si přečtěte návod k použití a další důležité informace uvedené na stránce edfu.staar.com.