Objednejte se Zeptejte se

Měření nitroočního tlaku: zastavte se i bez objednání

11.03.2024
Měření nitroočního tlaku: zastavte se i bez objednání

V rámci probíhajícího Světového týdne glaukomu vám preventivně změříme nitrooční tlak - zdarma a bez objednání. Infomaci kdy a kde se akce koná, naleznete níže v textu.

Světový týden glaukomu, probíhající od 10. do 16. března, je ideální příležitostí pro prevenci a ranou diagnostiku glaukomu (zeleného zákalu), často označovaného jako "tichý zloděj zraku". Toto zrádné oční onemocnění je hlavní příčinou slepoty ve světě. Pokud je ale glaukom včas odhalen, může být jeho postup účinně zpomalen.

I NeoVize se připojila k této celosvětové iniciativě a zveme vás na bezplatná preventivní vyšetření. Na našich vybraných klinikách budete mít možnost nechat si bez objednání změřit nitrooční tlak i dioptrie, což jsou klíčové faktory pro odhalení rizika glaukomu.

Vyšetření proběhnou:

  • V Brně dne 13. března od 12:00 do 16:45
  • V Praze dne 14. března od 14:30 do 16:30
  • V Českém Těšíně dne 15. března od 10:00 do 14:00

>>> Sídla našich klinik naleznete na stránce Kontakty

Glaukom se nejčastěji rozvíjí bez jakýchkoli varovných příznaků a první známky problému se mohou objevit až ve velmi pokročilé fázi. Proto je pravidelné oční vyšetření, zejména pokud jste starší čtyřiceti let nebo máte rodinnou historii tohoto onemocnění, nezbytným krokem k zachování zdraví vašeho zraku.

>>> Více o glaukomu si můžete přečíst v našem článku Zelený zákal – glaukom nebo se podívat na Nejčastější dotazy k léčbě glaukomu

Nezanedbávejte své oči. Navštivte nás během Světového týdne glaukomu a nechte svůj zrak zkontrolovat odborníky. Těšíme se na Vás.

Vaše NeoVize