Objednejte se Zeptejte se

Laser LenSx odoperoval už přes 7 000 očí

19.05.2020
Laser LenSx odoperoval už přes 7 000 očí

Oční klinika DuoVize začala femtosekundový laser LenSx využívat k operacím jako vůbec první klinika v České republice v roce 2012. A sesterská klinika NeoVízia jej zavedla v roce 2015 jako první klinika na Slovensku. Doteď laser na našich klinikách - v DuoVizi v Praze, v NeoVizi v Brně a v NeoVízii na Slovensku - odoperoval více než 7 000 očí.

Femtosekundový laser LenSx se využívá při operaci šedého zákalu a při odstranění dioptrií metodou PRELEX. Operace je díky LenSxu bezpečnější, šetrnější a přesnější.

Operace laserem LenSx v DuoVizi je bezpečnější, šetrnější a přesnější.

Jak to vypadá operace laserem LenSx?

První část operace je „v rukou" laseru: svým paprskem rozmělní zkalenou nitrooční čočku, vytvoří operační otvor v pouzdře čočky, řezy v rohovce a zkoriguje astigmatismus pomocí nářezů v rohovce. Vše bezpečně a šetrně. Celá operace je zcela individuálně plánována a vykonávána podle parametrů pořízených OCT (optrický koherenční tomograf) zobrazující podrobné uspořádání vnitřních struktur oka. Hned na to si přebírá pacienta oční mikrochirurg a dokončí operaci pod mikroskopem. „Laser LenSx je podle výzkumů až desetkrát přesnější než člověk, operace tak probíhá s naprostou přesností, bez použití skalpelu a ostrých nástrojů," vysvětluje MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize.

„K operaci šedého zákalu jsem si zvolil i laser LenSx a zbavil se během jedné operace šedého zákalu i dioptrií. Operace byla rychlá a nebolela. Takhle dobře jsem snad nikdy neviděl,“ říká po operaci pacient Přemysl.

DuoVize patří celosvětově mezi prvních 50 center s laserem LenSx.

Oční klinika DuoVize patří celosvětově mezi prvních 50 center, které začaly používat femtosekundový laser LenSx k operacím šedého zákalu. „Na laser LenSx nedají dopustit nejen naši lékaři, ale perfektní výsledky potvrzují i vysoká čísla našich spokojených odoperovaných pacientů," dodává primářka Oční kliniky DuoVize.

Operaci šedého zákalu a odstranění dioptrií metodou PRELEX provádí na Oční klinice DuoVize MUDr. Lubomír Továrek

Základní operaci šedého zákalu hradí v České republice zdravotní pojišťovny. Zákrok pomocí laseru LenSx si pacienti doplácí. Operace je zároveň příležitostí nejen pro odstranění zákalu, ale i vylepšení zraku a zbavení se brýlí, případně astigmatismu.