Objednejte se Zeptejte se

„Konečně se nemusím starat o výměnu čoček anebo hledat brýle,“ říká pacientka Michaela

16.08.2017
„Konečně se nemusím starat o výměnu čoček anebo hledat brýle,“ říká pacientka Michaela

Jak cestovat, sportovat, plavat a užívat si společenské události a přitom vidět ostře bez brýlí a kontaktních čoček? Michaela už to ví. Nechala si odstranit dioptrie laserem.

„Vidět bez pomoci brýlí a kontaktních čoček je pro mě nový pocit. Každou chvíli si ho užívám,“ říká Michaela Andrisová. Brýle nosila od svých šesti let, začínala na půl dioptrii a dopracovala se ke čtyřem. Později vyzkoušela kontaktní čočky.

„Brýle pro mě byly překážkou. Neumožňovaly mi pohodlné koupání v moři nebo nošení slunečních brýlí. Proto jsem začala uvažovat o laserové operaci. Po konzultaci se známými, kteří zákrok podstoupili, jsem se rozhodla pro zákrok na klinice DuoVize v Praze,“ vypráví Michaela.

Na klinice ji překvapil přístup personálu. Předoperační vyšetření proběhlo bez problémů a ochota celého personálu mě mile překvapila. Pak už nezbývalo nic jiného než se na samotnou operaci těšit! Jelikož jsem o klinice neslyšela žádný negativní ohlas, neměla jsem se čeho obávat.“

Michaele byla doporučena metoda femtoLASIK. Vybrala si rovnou balíček i s pooperační péčí a doživotní zárukou NeoLASIK HD®. „Zákrok byl hotový během deseti minut a první úspěch jsem zaznamenala již na sále, kdy jsem viděla téměř zřetelně, trochu mlhavě. Už večer v den operace jsme s přítelem vyrazili na večeři, já viděla výborně a konečně jsem přečetla název restaurace bez brýlí,“ vzpomíná spokojená pacientka. 

Od té doby si nový zrak užívá. „Už jsem objevovala krásy Španělska, aniž bych hledala dioptrické brýle nebo nasazovala čočky, hrála golf bez jakýchkoliv omezení a večer chodím spát bez starostí okolo sundávání kontaktních čoček. S novým zrakem se mi už také podařilo dostat se na vysokou školu a při řízení nepociťuji unavené oči a cítím se pohodlněji,“ vyzdvihuje nové vidění a pocity Michaela.

A zda by laserovou operaci doporučila? „Jednoznačně! Doporučuji ji každému, koho trápí dioptrie. Je to obrovská úleva a pohled na svět je rázem krásnější. Děkuji Duovizi!“