Objednejte se Zeptejte se

Manžel naší lékařky podstoupil laserovou operaci očí

11.03.2016
Manžel naší lékařky podstoupil laserovou operaci očí

My v DuoVizi věříme tomu, co děláme. Proto naši lékaři i jejich blízcí podstupují oční operace na naší klinice. Paní doktorka Pavlína Hýblová věří laserovým operacím natolik, že zákrok doporučila svému manželovi Radkovi.

"Vidění do dálky se mi zhoršilo asi v 16ti letech, od té doby jsem musel nosit brýle na řízení. Neřekl bych, že mě nějak významně omezovaly, ale brýle všeobecně nerad nosím, navíc jsem je občas zapomněl, když jsem je zrovna potřeboval," říká Radek.

O laserové operaci začal uvažovat, když jeho manželka začala pracovat jako oční lékařka v DuoVizi. "Dost jsme spolu mluvili o současné technologii léčby, o výsledcích i o rizicích. Teď v zimě myšlenka uzrála," usmívá se pacient.   

Prvním krokem k životu bez brýlí bylo podrobné předoperační vyšetření. Na základě výsledků mu jeho žena, MUDr. Pavlína Hýblová, doporučila šetrný laserový zákrok NeoLASIK HD. Na operačním sále pak Radka zbavila dioptrií primářka DuoVize, MUDr. Lucie Valešová.

"Vyšetření i samotná operace byly z mého pohledu velice zajímavé. Strach jsem neměl, spíš jsem byl zvědavý, jak všechno bude probíhat. Soustředil jsem se, abych dělal vše správně podle pokynů a těšil jsem se na výsledek. Při operaci samotné a těsně po ní nic nebolelo. Po nějaké chvíli, jak znecitlivění odeznívalo, tak oči začaly bolet, ale šel jsem si na 3 hodinky lehnout a když jsem se probudil, už mě nic nebolelo a viděl jsem skoro finálně ostře," popisuje Radek svůj operační den.

A dodává: "Co bych rád vyzdvihnul je výborný osobní přístup personálu DuoVize. Po příchodu se mě ujala sestřička, která mě provázela všemi procedurami, vše bylo v klidu a v pohodě." 

A jak se Radek cítí dva týdny po operaci?
"Paráda, nezvyk. Ještě 14 dní po operaci si pořád zvykám, že vidím to co dřív ne," prozrazuje.