Objednejte se Zeptejte se

Ivy Charlotte Hašková
MMA zápasnice, modelka

NeoSMILE 3D® - Oční klinika Neovize

"Díky operaci se cítím zase sama sebou! Doporučuji všem, kteří váhají."

Vleklé problémy s očima řešila Ivy Charlotte Hašková od tří let věku. V 10 letech začala pociťovat trable s viděním a dostala své první brýle, které nechtěla nosit. “S postupujícím věkem jsem brýle víc a víc odkládala. Za brýle jsem se styděla, protože jsem v nich, dle mého, vypadala přísně, prostě mi snižovaly sebevědomí. Hrála jsem závodně vybíjenou a tancovala, to s brýlemi nejde. Asi v 15 letech jsem proto začala nosit čočky a myslela si, že mám na celý život vystaráno,” vypráví Ivy. S čočkami zezačátku neměla žádný problém. Po čase ale problémy přišly.  

Kontaktní čočky na rukavicích soupeře

“Po 3 letech nošení čoček prakticky nonstop jsem začala boxovat. V gymu i při zápasech jsem se dostávala do situací, kdy jsem lezla po čtyřech po celé tělocvičně a hledala čočku, která mi vypadla z oka. Věděla jsem, že bez ní se nedostanu domů. Několikrát se mi také stalo, že jsem dostala zásah na jedno oko a druhým okem viděla kontaktní čočku zachycenou na rukavici protivníka,” směje se Ivy. 

Ivy Hašková

V listopadu roku 2021 přišel zlom, Ivyny oči byly suché natolik, že nošení čoček bylo kromě nepříjemných pocitů i bolestivé. Přes Vánoce vydržela s brýlemi, aby si v lednu u očního lékaře vyslechla, že prodělala zánět očí.  

“Řešení pro mě bylo jediné, nechat si oči operovat. Čočky jsem nosit nemohla a brýle nechtěla. Od kluků z OKTAGONu jsem slyšela na NeoVizi samou chválu, proto jsem se zde objednala na předoperační vyšetření. Termín laserové operace NeoSMILE jsme s MUDr. Janou Mikšovskou naplánovaly pár týdnů před mou dovolenou na horách. Abych viděla všechny krásy Švýcarska.”  

Ivy v NeoVizi

 

Zápasnice i modelka

“Když jdete do ringu nebo klece s kontaktními čočkami, musíte počítat s tím, že vám čočka vypadne a neuvidíte. Při 3 dioptriích a astigmatismu je problém soupeřku nevidět. Kromě sportu mi brýle překážely při vaření a pečení, měla jsem je často upatlané a nevěděla jsem, kam jsem si je odložila. Moje sebevědomí s nimi také trpělo,” svěřuje se zápasnice, která se kromě MMA věnuje i modelingu. “V zahraničí točím reklamy a na všech svých fotografiích, které dodávám agenturám, jsem bez brýlí. Proto musím být i při natáčení bez nich. Při posledním castingu před operací, jsem štábu neviděla do obličeje, nemohla jsem číst jejich emoce a tím pádem nevěděla, co po mně chtějí. Navíc jsem vypadala zle, protože jsem neustále musela mhouřit oči, abych zaznamenala aspoň reakce režiséra.” 

MUDr. Mikšovská operuje Ivy Haškovou

“Po operaci se cítím zase sama sebou! Doporučila bych ji všem, kteří váhají. Nic nebolí, fungovala jsem už 2 hodiny po zákroku, kdy jsem nadšeně četla celé rodině nápisy v obchodě.” 

Ivy s týmem po zákroku