Objednejte se Zeptejte se

„Je to krásný pocit vidět svět neuvězněný v rámech brýlí!

07.04.2017
„Je to krásný pocit vidět svět neuvězněný v rámech brýlí!

Sandro Elčič nosil bezmála 20 let brýle. „Několikrát se mi stalo, že jsem si je rozsedl nebo mě do nich trefil míč při fotbale,“ vzpomíná na peripetie s brýlemi. Vadily mu i škrábance na brýlích a neustálé čištění a zamlžování. „Nabízí se spíš otázka, v čem mě brýle neomezovaly,“ zamýšlí se dnes Sandro.

Ve chvíli, kdy si už poněkolikáté rozsedl brýle, mu došla trpělivost: „Na několik dní, než se mi vyrobily nové brýle, jsem byl odkázán na rozmazané siluety místo tváří kolemjdoucích, a na nerozeznatelné nápisy na budovách, tramvajích, padlo tak mé rozhodnutí: vydám se na laserovou operaci.“

„Nabízí se otázka, v čem mě brýle neomezovaly,“ říká Sandro.

„Doteď nechápu, že to nebolelo"

Sandro čočky nesnesl, a jeho oční vada byla specifická, proto byl odkázán pouze na brýle nebo na špatný zrak. „Já se tak těšil na operaci,“ říká. Bál se jedné věci: zda dokáže udržet pohled na bodu během operace. „Strachoval jsem se, abych náhodou laseru ,neuhnul´. Nakonec jsem to úplně bez problémů zvládnul a vše ostatní už bylo ve zkušených rukách MUDr. Mikšovské, takže jsem byl klidný.“

Sandro byl přesvědčený, že operace musí alespoň trochu bolet. Teď sám říká: „Doteď nechápu, že jsem vůbec nic necítil.“ Na Oční klinice DuoVize podstoupil laserovou operaci NeoLASIK HD. „Ostrý zrak jsem zpozoroval, už když jsem vyšel ze sálu, jen trochu to bylo zamlžené. Je to krásný pocit vidět svět neuvězněný v rámech brýlí, ta volnost!“ raduje se pár dní po operaci Sandro.

„Ostrý zrak jsem zpozoroval, už když jsem vyšel ze sálu, jen trochu to bylo zamlžené,“ říká Sandro.

A jak si nového zraku užívá? „Byl jsem v kině – konečně vidím filmy ve 3D!“ V létě se těší na potápění, konečně se mu splní sen, který má od dětství. Díky odstranění dioptrií uvidí podmořský svět.

fotofotofotofoto