Objednejte se Zeptejte se

MUDr. Eva Jerhotová: „Pro operaci bych se určitě rozhodla znova!“

29.02.2016
MUDr. Eva Jerhotová: „Pro operaci bych se určitě rozhodla znova!“

Naše oční lékařka Eva Jerhotová podstoupila před několika lety laserovou operaci a nelituje: „Kvalita mého života je výrazně lepší!“

Dioptrie trápily paní doktorku už od dětství. „Od desíti let, kdy mi naměřili dvě dioptrie, jsem po vysoké škole skončila na asi čtyřech dioptriích do dálky na obou očích. S nošením korekčních pomůcek jsem měla od začátku problém. Brýle jsem nesnášela a styděla jsem se za ně. Hned v patnácti letech jsem začala nosit kontaktní čočky, které v té době ale nebyly nijak kvalitní a způsobovaly mi často záněty oční spojivky."

Proč se MUDr. Jerhotová před devíti lety rozhodla pro laserovou operaci?
„Hodně sportuji, nejvíc mě baví in-line bruslení. Bez brýlí a kontaktních čoček je to pro mne mnohem pohodlnější. Operace mi pomohla i v mojí práci. Brýle mě omezovaly při vyšetřování pacientů, kdy se u spousty vyšetření dívám do přístrojů nebo do mikroskopu. Brýle mi pořád zavazely a měla jsem je stále ušpiněné. Navíc když přesně vím, co laserová operace očí obnáší, mohu na ni mnohem lépe připravit i své pacienty." 

A jak se na své rozhodnutí dívá oční lékařka dnes?
„Stále vidím dobře a nepotřebuji žádné brýle. Své oči v práci trochu přetěžuji do blízka, takže někdy večer zaostřuji s drobným úsilím. To ale není nic oproti stavu před operací. Rozhodně nelituji, protože jsem získala ve srovnání s brýlemi a čočkami komfort a kvalita života je i přes zmíněné obtíže výrazně lepší!"