Objednejte se Zeptejte se

Partnerství NeoVize a Kocianovy houslové soutěže

24.04.2024
Partnerství NeoVize  a Kocianovy houslové soutěže
Je nám velkou ctí ohlásit nové partnerství NeoVize s nejstarší soutěží pro mladé houslisty do 16. let na světě - Kocianovou houslovou soutěží. Její 66. ročník proběhne jako součást hudebního festivalu Kocianovo Ústí mezi 1. a 4. květnem 2024 v Ústí nad Orlicí, rodišti houslového mistra, hudebního pedagoga a skladatele, Jaroslava Kociana.
 
U nás v NeoVizi usilujeme o lepší život našich pacientů prostřednictvím lepšího zraku. Tam, kde naše síly nebo možnosti nestačí, pomáháme jinak. Naší podporu proto zaměřujeme hlavně na začínající a méně známé projekty.
 
Rozvoj mladých talentů je pro budoucnost naší země i světa to nejdůležitější. To je hlavní důvod, proč jsme se rozhodli podpořit právě tuto mezinárodní houslovou soutěž, která naše hodnoty a filozofii skvěle naplňuje. 
 
Známý houslový virtuos Pavel Šporcl, který je uměleckým ředitelem hudebního festivalu Kocianovo Ústí, patronem a předsedou poroty Kocianovy houslové soutěže, navazuje svou prací na odkaz svých neméně slavných předchůdců v čele této soutěže. A protože jí sám v počátcích své skvělé kariéry vyhrál, ví moc dobře jaký přínos pro rozvoj mladých houslistů může účast v této soutěži mít. A my v NeoVizi jsme moc rádi, že mu můžeme pomoci tuto ojedinělou soutěž dále rozvíjet.
 
 Kocianova houslová soutěž - Koncert vítězů 65. ročníku v Roškotově divadle
 
 
Kocianova houslová soutěž ve své bohaté historii umožnila vyniknout a objevit plejádu mladých špičkových houslistů, kteří rozvíjí mistrovskou hru na housle a obohacují naši kulturu. Mezi laureáty soutěže patří například Václav Hudeček, Bohuslav Matoušek, Pavel Hůla, nebo Oldřich Hlinka.
Přejeme všem účastníkům mnoho štěstí, a děkujeme za vše, co dokáží obětovat své vášni a touze, aby byli každým dnem lepší a lepší.
 
A jen drobná perlička na závěr: Propojení NeoVize a soutěže není dáno jen společnou snahou podpořit rozvoj mladých talentů, ale má i překvapivou osobní rovinu. Spoluzakladatel a generální ředitel NeoVize Petr Kocian je totiž praprasynovcem houslového mistra Jaroslava Kociana, jehož uznávanou virtuositu, pedagogický talent a společenský odkaz soutěž a festival neustále rozvíjí a připomíná.