Objednejte se Zeptejte se

Lékařka Uroklinikum je 2 roky bez brýlí

30.06.2020
Lékařka Uroklinikum je 2 roky bez brýlí

Paní Monika Purmová je lékařka. Před dvěma lety podstoupila laserové odstranění dioptrií NeoSMILE 3D. Nechala si odstranit 4,5 dioptrie a odložila své brýle. Je lékařskou sesterské urologické kliniky Uroklinikum, sídlící na stejné adrese jako NeoVize, kde se věnuje své lékeřské praxi.

Paní doktorko, jak se Vám po dvou letech od operace daří?

Děkuji za zeptání, daří se mi moc dobře. Zcela upřímně musím říct, že jsem za ty dva roky úplně zapomněla, že jsem brýle musela mít.

Odkdy jste nosila brýle a kolik jste měla dioptrií?

Oči se mi začaly kazit někdy na studiu na vysoké škole. Musela jsem k očnímu a ten mi napsal brýle.  

Takže v dětství jste brýle nosit nemusela?

Nemusela. Ale mám dvě sestry a ty brýle mají někdy od první třídy. Přitom rodiče s očima problémy neměli.

Vnímala jste, že nosíte brýle jako nevýhodu?

Nejdříve ani ne. Brala jsem je jako nutnou součást života. Snažila jsem si vždy vybrat takové, aby mi aspoň trochu slušely. Vada se mi ale rychle zhoršovala. Utrácela jsem za brýle a čočky docela slušné peníze. Spočítala jsem si, že v období, kdy se mi dioptrie rychle zhoršovaly, jsem utratila za brýle a čočky skoro 18 tisíc korun.

Paní doktorka Purmová ještě s brýlemi

Co nebo kdo Vás přivedl k rozhodnutí nechat si odstranit dioptrie a brýle odložit?

Věděla jsem, že dříve nebo později, prostě půjdu. Zcela vážně jsem začala uvažovat, když se mi narodila dcera. Kdykoliv jsem jí držela v náručí, vrhla se na mé brýle a strhávala mi je z nosu. To bylo peklo. A taky jsem začala myslet ekonomicky. Když jsem si spočítala, kolik mě už brýle nebo čočky stály, byla jsem v rozhodování zase o kus dál.

V NeoVizi  jste si vybrala laserovou metodu NeoSMILE 3D. Co Vás přesvědčilo zvolit tento balíček služeb?

Chtěla jsem pro sebe to nejlepší. Od vstupního vyšetření po pooperační péči. Přesvědčila mě doživotní garance na případné dokorekce.

Cítila jste obavy nebo dokonce strach?

Vůbec ne. Strašně jsem se těšila, až se brýlí zbavím. Vybrala jsem si NeoVizi hlavně kvůli tomu, že vím, že by mě neoperovali za každou cenu, kdybych na zákrok nebyla vhodná.

Jste lékařka, jak jste zjišťovala informace o operaci?

Podrobnosti zákroku jsem znala. Věděla jsem, co mě čeká. Navíc jsem měla velkou důvěru k paní primářce Valešové, která mi všechno důkladně vysvětlila.

Doktorka Purmová ve své urologické ordinaci už druhý rok nemusí používat brýle.

Jaké byly bezprostřední pocity po operaci?

Že to bylo hrozně rychlé a bez bolesti. 15 minut na sále a bylo hotovo.

Co se pro vás po operaci změnilo?

Strašně moc. Ale nejlepší asi je, že nešátrám každé ráno na noční stolek, abych si hned nasadila brýle. Na to si tak rychle zvyknete. To je opravdu skvělá věc.