Objednejte se Zeptejte se

Život bez brýlí mi přinesl nový pohled na svět

19.06.2020
Život bez brýlí mi přinesl nový pohled na svět

 

Již od svých teenagerovských let jsem toužila dohlédnout skoro „až za kopec“. Tehdy jsem se věnovala vrcholovému sportu a asi každý sportovec ví, že brýle při větší akci jsou prostě překážkou. Kontaktní čočky u mě nepřicházely v úvahu, důvodem byla větší citlivost očí.

 Lucie vždy toužila dohlédnout daleko. Až za kopec.

Měla jsem obavy - stačí mi vidět bílý plášť a rozbuší se mi srdce – ale věřila jsem, že „vidět bez brýlí“ bude pro mě nový svět. A taky že byl! Nakonec bezbolestný zákrok jsem díky svému odhodlání, opoře partnera a skvělého personálu DuoVize zvládla na jedničku a trvalo to pouze pár minut.

 Lyžování bez brýlí je velká pohodička.

Jelikož s partnerem rádi cestujeme, neunikne mi dnes téměř žádný pohled, co za to stojí (nehledě na počasí). Při jízdě na kole se stačím kochat i krásnou přírodou, na lyžích se mi nemlží lyžařské brýle, nemusím utrácet za drahé sluneční dioptrické brýle, na hudebních festivalech již nemusím stát přímo pod pódiem (chudáci ušní bubínky), při řízení vozidla dohlédnu mnohem dál a ostřeji než dříve, již nemusím tipovat, kdo jde na druhém chodníku (sem tam nějaký trapas člověk kdysi zažil) a dokonce si mohu dovolit i adrenalinový zážitek a přesně vidět, co se kolem mě děje.

 Pohledy do dálky jsou skvělé.