Objednejte se Zeptejte se

„Po laserové operaci mám kolem sebe jiný svět. Vidím vše ostře,“ říká Ngoc Ha

29.07.2017
„Po laserové operaci mám kolem sebe jiný svět. Vidím vše ostře,“ říká Ngoc Ha

Ngoc Ha Phanová nosila 16 let brýle. Vadily jí, překážely, padaly a nedržely na nose. Bez nich viděla svět rozmazaně. Kvůli nim dokonce odložila autoškolu a řidičský průkaz si chce udělat až teď, v době, kdy už brýle nepotřebuje. Po laserovém odstranění dioptrií vidí ostře a naplno si užívá života. „Je to krásná změna, najednou je všechno barevné a bez šmouh,“ popisuje Ngoc Ha nový zrak.

Ngoc Ha se postupně zhoršoval zrak, na operaci šla se sedmi dioptriemi. Bez brýlí tak vše viděla rozmazaně. Laserovou operaci, při které se odstraní dioptrie, mi doporučila kamarádka. Před rokem byla na zákroku na Oční klinice DuoVize a výsledek si doteď moc pochvaluje. Dala jsem na její doporučení a objednala se,“ vysvětluje pacientka.

V DuoVizi nejprve podstoupila precizní dvouhodinové vyšetření očí, kdy ji v závěru byla doporučená nejvhodnější metoda odstranění dioptrií přímo pro její oči. U ní to byla nejmodernější laserová metoda k odstranění krátkozrakosti a astigmatismu ReLEx Smile. A Ngoc Ha si vybrala balíček služeb NeoSMILE 3D obsahující kvalitní předoperační péči, laserovou operaci metodou ReLEx Smile, pooperační péči včetně potřebných léků a kapek či umělých slz a také doživotní záruku.

„Po operaci v DuoVizi vidím skvěle. Vše je najednou ostré a barevné,“ říká pacientka.

Už večer viděla bez brýlí

„Na klinice byli všichni milí. Trochu jsem se obávala operace a byla jsem nervózní, ale bylo to zbytečné. Paní primářka mi při operaci vše vysvětlovala, věděla jsem tak, co mě čeká a na sále vládla příjemná atmosféra,“ vzpomíná Ngoc Ha.

Krátce po zákroku odjela domů a šla spát. „A hned večer po operaci to bylo super. Přítel se díval na seriál a já neodolala a dívala se s ním. Bez brýlí! Bylo to neuvěřitelné. Přečetla jsem dokonce i titulky. To pro mě bylo nové a skvělé zároveň.“

Druhý den ji čekala kontrola na klinice. „Už cestou do DuoVize jsem si všímala, jak je vše okolo ostré. Najednou to byl pro mě jiný svět,“ vzpomíná.

Laser odstraní dioptrie i astigmatismus

„Vietnamce u nás na klinice operujeme často. Padající a nevyhovující brýle jsou jednou z hlavních příčin, proč se na nás obracejí. Dnes máme k dispozici bezpečné a dokonalé zákroky, které pacienty během 20 minut zbaví dioptrií a zajistí vysokou kvalitu vidění,“ vysvětluje primářka DuoVize MUDr. Lucie Valešová.

Ngoc Ha si nechala odstranit dioptrie metodou ReLEx SMILE. Touto metodou je možné odstranit dioptrie do dálky i astigmatismus (tzv. cylindry). „Celosvětově již tento miniinvazivní zákrok podstoupilo přes 250 tisíc lidí a zájem se každoročně zvyšuje,“ doplňuje primářka Oční kliniky DuoVize.

Bez brýlí začne řídit

„Těším se teď na sportování bez brýlí, na vidění bez zamlžení a dokonce už i teď na zimu, kdy se mi běžně brýle zamlžovaly při vstupu do místnosti, a mě to obtěžovalo. Konečně mě to už nebude trápit,“ vypráví Ngoc Ha Phanová a dodává: „Nejočekávanější novinkou ale teď pro mě bude autoškola a řidičský průkaz. Doteď jsem pořádně neviděla a s brýlemi jsem se bála usednout za volant, teď se tedy konečně přihlásím a začnu se učit řídit.“

DuoVizi bude ráda doporučovat. „Kamarádka uvažuje o operaci, čeká, až ji průběh a výsledek popíšu, těší se na informace a myslím, že se brzo také dioptrií zbaví.“

Kvalitu potvrzuje certifikát

Špičková péče, vynikající výsledky, profesionální odborníci, nejdokonalejší lasery, osobní klientský a pacientský servis, to jsou důvody, které přivádí pacienty do DuoVize. Kvalitu kliniky potvrzuje i certifikát ISO 9001:2016.