Objednejte se Zeptejte se

„Je skvělé vidět ihned ráno po otevření očí,“ říká pacientka Martina

16.05.2017
„Je skvělé vidět ihned ráno po otevření očí,“ říká pacientka Martina

Martina Acosta nosila brýle od základní školy. Později je vyměnila za kontaktní čočky: „V brýlích jsem ale neviděla dobře a když jsem je sundala, bylo to ještě horší, měla jsem okolo pěti dioptrií, takže bez brýlí jsem měla vše okolo rozmazané,“ vypráví. Nepomohla si ale ani s čočkami. U kontaktních čoček ji vadilo nandávání a vyndávání. Rozhodla se proto s dioptriemi zatočit. V DuoVizi podstoupila laserové odstranění dioptrií metodou ReLEx Smile.

„Nejprve jsem se trochu obávala, ale v posledních dnech jsem se na operaci těšila a představovala si, jaké to asi bude bez brýlí a čoček.“ Už po zákroku si uvědomila, že lépe vidí. „Ten samý den večer jsem zkusila sledovat televizi a uvědomila si, že vidím bez čoček,“ vypráví Martina.

„Nebojte se a podstupte odstranění dioptrií, zákrok je naprosto bezbolestný," vzkazuje pacientka DuoVize Martina.

Doteď má stále večer pocit, že na něco zapomněla… Vyndat si čočky. Zvláštní pocit ji potkává i ráno, jakmile se vzbudí. Ihned totiž vidí. „Je skvělé vidět hned ráno po otevření očí,“ zamýšlí se Martina.

A co by vzkázala těm, kteří stále váhají, zda podstoupit operaci, nebo se bojí? „Nebojte se a podstupte zákrok, je naprosto bezbolestný, a nemáte pooperační obtíže. Na sále byl skvělý přístup paní primářky, před zákrokem vše vysvětlí a během zákroku také informuje, což je velice dobré, protože člověk ví, co čekat,“ vzkazuje spokojená pacientka DuoVize.

Po operaci se teď těší z úspory peněz za čočky a při mnutí očí se nemusí obávat, jestli ji náhodou čočka nevypadne z oka. „Běžte do toho!"