Objednejte se Zeptejte se

MUDr. Petra Teplanová (oční lékařka) po NeoSMILE 3D®: „Vždycky mě udivovalo, jak si pacienti pamatují, kolik let mají přesně po laserové operaci“

27.11.2014
MUDr. Petra Teplanová (oční lékařka) po NeoSMILE 3D®: „Vždycky mě udivovalo, jak si pacienti pamatují, kolik let mají přesně po laserové operaci“

Tři roky se paní doktorka odhodlávala k tomuto velkému kroku. Přišel den, kdy si řekla - buď teď, anebo nikdy. Brýle nosila omezeně, preferovala kontaktní čočky, které ji poslední rok způsobovaly permanentně růžové až červené spojivky.

"V den „D“ jsem přišla na kliniku, kde jsem si od sestřiček a operatéra vyslechla, co mám udělat… udělala jsem to :)! Zde jsem ocenila klid a přítmí v místnosti, kde probíhá příprava na operaci," s úsměvem na tváři vzpomíná paní doktorka. 

"Na operačním sále jelo vše jako po másle. Musím říct, že díky klidu a příjemného hlasu paní primářky Valešové, jsem měla chuť relaxovat. :) Uklidňovalo mě, jak mi průběžně hlásila, kolik ještě zbývá vteřin laserování, v jaké části zákroku NeoSMILE 3D se právě nacházíme a co se právě chystá dělat. O bolesti nemůže být řeč, maximálně o pocitu tlaku v oku. V druhé části operace se ztrácí zelený fixační bod, což do mne vneslo kapku nejistoty. Dosud blikající světýlka zmizí a vy se máte dívat do šera, což se vykonává hůře. Nicméně, byla jsem ujištěna, že jsem celou operaci zvládla a okem nikam neuhnula. V podstatě, hned po výkonu, jsem odcházela ze sálu s lepším zrakem.

Doma, snad z nahromaděného vypětí, které jsem si nepřipustila, jsem usnula. Vstala jsem asi v 20:00 hod a zrak byl zase lepší. Oči mne lehce škrábaly. Byl to stejný pocit jako se špatně vyčištěnou čočkou nebo řasou v oku.

Druhý den mne čekala kontrola. Můj nový zrak jsem odhadovala tak na 150%, tj. o minimálně 2 řádky lepší než před operací s čočkami. Ještě jsem lehce cítila pravé oko, pod horním víčkem, ale jela jsme do Ikei a řídila bez obtíží. Naopak s jistotou, že výborně vidím.

Při pohledu do zrcadla mne neustále překvapuje, jak mám klidné spojivky – totálně bílé. S velkou radostí jsem vyhodila zbývající roztoky a čočky.

Kolegyně v práci napjatě čekaly, jak dopadnu, a myslím, že se teď strhne lavina dalších oftalmologů se zájmem o NeoSMILE 3D, když sledují, jak si tu svobodu užívám :)," komentuje paní doktorka Teplanová. 

 

"Vždycky mě udivovalo, jak si pacienti pamatují, kolik let mají přesně po laseru, 12 let, 6,5 roku, 3 roky. Já mám za sebou 5 dní a myslím, že počítat dny/roky také nezapomenu. Začal nový život. Už se nepotácím v noci bez brýlí po bytě, když se jdu napít, vidím na hodinky, nic mne neškrábe v oku… tyto pocity jsou nenahraditelné. Mrzí mne, že jsem na operaci nešla dřív, je to opravdu famózní změna," říká MUDr. Petra Teplanová.

 

MUDr. PetraTeplanová: "Všem, kdo ještě váháte, NEVÁHEJTE UŽ ANI MINUTU!"