Objednejte se Zeptejte se

Multifokální čočka ReSTOR* - dokonalé řešení pro vidění po 45. věku

24.07.2011
Multifokální čočka ReSTOR* - dokonalé řešení pro vidění po 45. věku

 

Laserová operace očí je dnes již běžným pojmem a nevyvolává ani strach. Proto se na nás obrací stále více pacientů, kteří po 45. roku věku zjišťují, že potřebují další brýle, či jim už nestačí délka rukou. Pro takové pacienty však většinou není laserová korekce oční vady nejdokonalejším řešením. Naopak právě implantace multifokální nitrooční čočky jim zajistí výborný zrak "nadoživotí". Při představě nitrooční operace mají však obavy a nezřídka takovou operaci odmítnou. Z našich i celosvětových zkušeností však vyplývá, že k obavám není důvod.

AcrySOF ReSTOR je multifokální čočka, kterou vyrábí přední světový výrobce americké společnosti Alcon Pharmaceuticals je špičková čočka, která je nejdokonalejším současným řešením pro řešení očních vad ve věku na 45 let či při šedém zákalu.

Čočka ReSTOR je navíc vybavená žlutým filtrem chránícím sítnici a všechny, v současnosti implantované čočky ReSTOR, mají i asférický profil zlepšující vidění za šera a v noci.

Implantace nitrooční čočky ReSTOR je v podání chirurgů naší kliniky bezpečné řešení. Přestože korekce vidění metodou PRELEX, při které se implantuje čočka ReSTOR, je drahou metodou (cena je 29 tisíc Kč), provedli jsme v posledních třech letech více než 800 těchto implantací.

Operace metodou PRELEX je velmi podobná operaci šedého zákalu, což je jedna z nejčastějších operací vůbec. Operací šedého zákalu jsme za stejné období provedli přes 9 tisíc, aniž bychom měli nějakou zánětlivou komplikaci, která představuje největší riziko metody PRELEX.

Nitrooční čočka ReSTOR je celosvětově považována za špičkové, kvalitní a preferované řešení pro vidění ve věku nad 45 let nebo při operaci šedého zákalu. Tato čočka je schválena americkým úřadem FDA a má certifikát CE. Důkazem spolehlivosti a účinnosti je i skutečnost, že na čočku přispívají zdravotní pojišťovny v západní Evropě či je hrazena v státním systému pojištění Medicare a Medicaid v USA.

Řešení vidění pomocí nitrooční multifokální čočky ReSTOR je opravdu pro každého. Mezi našimi pacienty jsou lékaři, umělci, učitelé, manažeři, ale i skladníci, prodavačky nebo důchodci. Mimo jiné i zpěvákovi Janu Kalousekovi jsme implantovali čočky ReSTOR v květnu 2010.

Zpěvák Jan Kalousek s týmem Oční kliniky NeoVize po operaci

Přestože cena 29 tisíc, respektive 19 tisíc při operaci šedého zákalu, vypadá jako vysoká, tak většině pacientů, v relativně krátkodobém horizontu, přinese úsporu. Cena operace obou očí je totiž stejná jako cena 2-3 kvalitních brýlí s multifokálními skly. Zásadní výhodou oproti brýlím je pak plnohodnotné zorné pole, které žádné brýle nemohou poskytnout.

Pokud máte zájem se dozvědět, zda jste vhodným kandidátem či kandidátkou pro tuto operaci, objednejte se na vstupní vyšetření, kde vám lékaři podrobně vysvětlí celou metodu a zodpoví veškeré vaše otázky. A pokud budete chtít, tak již do 3 týdnů si můžete užívat všech krás světa na vlastní oči.

*Jedná se o zdravotnický prostředek. Pro úplné informace ohledně indikací, kontraindikací a varování si přečtěte návod k použití a další důležité informace uvedené na stránce ifu.alcon.com.