Objednejte se Zeptejte se

Zelený zákal: mám ho nebo ne?

25.03.2011
Zelený zákal: mám ho nebo ne?

Zelený zákal (glaukom) je tichý zabiják zraku. Neléčený může vést až k úplné slepotě. V případě včasné diagnostiky a správné léčby je možné glaukom zastavit. Bohužel mnoho pacientů je léčeno nedostatečně, na druhé straně je část pacientů léčena zbytečně.

NOVINKA - rozšířený glaukomový balíček. V jednom vyšetření se dozvíte, jestli jste ohroženi zeleným zákalem (glaukomem) nebo nikoliv. Spojením tradičních a nejmodernějších vyšetřovacích metod, které jsou všechny obsaženy v glaukomovém balíčku se ihned dozvíte, jak na tom jste.

Balíček NYNÍ obsahuje: měření nitroočního tlaku, vyšetření zrakovho nervu, rohovkovou pachymetrii (vyšetření tloušťky rohovky), počítačovou perimetrii (vyšetření zorného pole), vyšetření nejmodernějším OCT. Zbavte se zbytečných obav, že trpíte zeleným zákalem.

 

Velmi často se pacienti léčí na glaukom či suspektní glaukom, protože mají vyšší nitrooční tlak. Vyšší nitrooční tlak je však jen možným příznakem glaukomu. Pro správné stanovení léčebného postupu je nezbytné vyšetření pomocí OCT - očního koherenčního tomografu, který pomocí laserového paprsku vyšetří vaši sítnici a zrakový nerv. Oční klinika NeoVize disponuje vynikajícím přístrojem poslední generace Carl Zeiss Cirrus HD OCT. Vyšetření OCT dokáže lékařům pomoci udělat správné rozhodnutí a najít to nejlepší pro vaše oči.