Objednejte se Zeptejte se

Dar pro Nemocnici Milosrdných bratří v Brně

23.02.2021
Dar pro Nemocnici Milosrdných bratří v Brně

Dar pro Nemocnici Milosrdných bratří v Brně

Ředitelka NeoVize Brno, Mgr. Lenka Tuzová předala primáři Mgr. MUDr. Radomírovi Křenkovi šek v hodnotě 100.000 Kč rozšíření systému centrálního rozvodu kyslíku pro covidová lůžka.

„Onemocnění COVID-19 napadá téměř veškeré orgánové soustavy, nejvíce však bývají postiženy plíce. Plíce mohou být zánětem postižené natolik, že pacienti dospějí do fáze, kdy už není možné dýchat jen samotný vzduch a musí být připojeni na kyslík. Tehdy se právě dostávají k nám na oddělení. V časech před koronakrizí jsme běžně potřebovali 3-4 kyslíková lůžka, kde jsme měli zavedený tzv. centrální kyslík, na který jen napojíte hadičku. V této extrémní situaci jsou však všichni pacienti s onemocněním COVID-19 u nás napojeni na kyslík.

Naše sestry tak nosily ke všem ostatním nekyslíkovým lůžkům kyslíkové lahve, který váží i 20kg. Proto jsme se již na podzim rozhodli zavést centrální kyslík ke všem našim lůžkům na oddělení.

V této době se nám také ozvala klinika NeoVize, že by nám rádi pomohli v boji s onemocněním COVID-19. Jejich pomoc jsme nasměřovali právě na vybudování centrálního kyslíku na 5 našich lůžek.

Klinice NeoVize mnohokrát děkujeme, že se nás rozhodla takto podpořit a zapojit se tak společně s námi do boje s onemocněním COVID-19."   

Vyjádření Mgr. MUDr. Radomíra Křenka, MBA, vedoucí Oddělení COVID-19 

https://www.nmbbrno.cz/covid-oddeleni

 „Rozhodnutí podpořit, v této nelehké době, covidové oddělení Nemocnice Milosrdných bratří souvisí s našimi vyznávanými hodnotami. Tam kde nemůžeme pomoci přímo sami se snažíme pomáhat podporou těch, kteří přímo pomáhají. Těší nás, že díky našemu daru zbavíme sestry zbytečné zátěže, zvýšíme bezpečí pacientů a snížíme náklady nemocnici,“ dodal k předání finačního daru Petr Kocian, generální ředitel sítě očních klinik NeoVize.